Karta Dań
Przekąski zimne
Cold Appetizers
41 zł
40 zł
45 zł
Przekąski gorące
Hot Appetizers
63 zł
35 zł
47 zł
Zupy
Soup
27 zł
23 zł
Dania główne
Main Course
120 zł
99 zł
99 zł
54 zł
61 zł
75 zł
64 zł
Desery
Sweets
25 zł
25 zł
25 zł
Kawy
Coffee
19 zł
17 zł
17 zł
17 zł
17 zł
Americano, Caffe Crema
13 zł
13 zł
13 zł
11 zł
Herbaty
Tea
12 zł
12 zł
12 zł
12 zł
17 zł
2 zł
Soki
Juice
12 zł
12 zł
9 zł
Rabat
30%
14 zł
Biesiady
Feasts
Udziec z sarny z kością podany na drewnie 290 zł / kg
w sosie z porto
do tego polecamy ziemniaki, sałatkę z vinegretem, marynaty …
Porcja około 2,5 kg dla 6-8 osób, prosimy o wcześniejszą rezerwację.
Schab z dzika z kością podany na drewnie 290 zł /kg
z kurkami
do tego polecamy ziemniaki, marynowane buraczki, sałatkę z vinegretem, marynaty …
Porcja około 2,5 kg dla 4-5 osób, prosimy o wcześniejszą rezerwację.
Żebra wołowe w glazurze miodowo-winnej podany na drewnie 270 zł / kg
w sosie piwnym
do tego polecamy ziemniaki, duszone buraczki, sałatkę z vinegretem, marynaty …
Porcja 1, kg dla 3-4 osób, prosimy o wcześniejszą rezerwację.
Jesior cały podany na drewnie 240 zł / kg
w sosie winno-maślanym
do tego polecamy gotowane ziemniaki, sałatkę z vinegretem, marynaty …
Porcja 4-6 kg dla 6-9 osób, prosimy o wcześniejszą rezerwację.
Waga dotyczy dań przed pieczeniem a dodatki mogą się zmieniać, zależnie od pór roku.
Wieczerza Wigilijna – Eve supper
zwana także postnikiem, kutią, wilią, wigilią ….
Dnia tego jednakowy po całej może Polsce był obiad. Obrus koniecznie zasłany musiał być na sianie, w czterech kątach izby jadalnej stały cztery snopy jakiegoś niemłóconego zboża. Niecierpliwie czekano pierwszej gwiazdy; gdy ta zajaśniała, zbierali się goście i dzieci, rodzice wchodzili z opłatkiem na talerzu, a każdy z obecnych, biorąc opłatek obchodził wszystkich zebranych, nawet służących, i łamiąc go powtarzał słowa:
‘bodajbyśmy na przyszły rok łamali go z sobą’….
Tak XVIII-to wieczną wigilię swojego dzieciństwa zapamiętał Julian Ursyn Niemcewicz.